Veelgestelde vragen

Hey, heb je een vraag? Check eerst even of hij hieronder staat. Zo nee, stuur dan een mailtje naar info@letsmakenoise.nl of een DM naar @letsmakenoise.nl en dan krijg je supersnel antwoord.

 • Algemene vragen

  • Wat is Let’s Make Noise?

   Met Let’s Make Noise verbinden we freelance professionals met opdrachtgevers binnen de muziekindustrie.

   Let’s Make Noise is een platform specifiek ontwikkeld voor de muziekindustrie; een platform waar freelancers en opdrachtgevers elkaar kunnen ontmoeten. Werken binnen de muziekindustrie is echt een vak apart en als opdrachtgever zoek je altijd naar professionals die de industrie al kennen. Of het nou gaat om een copywriter voor een persbericht, een social media manager voor een artiest of een financiële medewerker bij een label. En deze mensen zijn soms moeilijk te vinden binnen je netwerk.

   Als freelancer geldt dat het soms moeilijk is om nieuwe klussen te vinden. Als muziek je passie en expertise is, dan wil je eigenlijk geen opdrachten doen voor bedrijven buiten de muziekindustrie. Maar als je netwerk niet toereikend is, dan heb je soms geen andere keuze.

  • Voor wie is Let’s Make Noise?

   Let’s Make Noise is ontwikkeld voor freelancers (ZZP-ers) en opdrachtgevers binnen de muziekindustrie. Onder muziekindustrie vallen de volgende categorieën: Live events, zoals festivals en concerten Recording, zoals labels en publishers Artiesten, zoals DJ’s of bands

   Freelancers met ervaring binnen de industrie en/of met een relevante opleiding zijn welkom om een profiel aan te maken. Opdrachtgevers met een relevante freelance klus kunnen een opdracht plaatsen. Nieuwe profielen en opdrachten worden dagelijks gecontroleerd en kunnen worden verwijderd als ze niet voldoen aan onze eisen.

 • Voor freelancers

  • Hoeveel kost het om als freelancer een account aan te maken?

   Als freelancer kun je altijd gratis een account en een basisprofiel aanmaken. Je kunt door de opdrachten kijken, maar ziet geen details. Ook kun je niet reageren.

   Met het pro account kun je een uitgebreid profiel maken, zie je alle informatie over de opdracht en kun je reageren. Het pro account kost 10 euro per maand.

  • Hoe kan ik reageren op een opdracht?

   Als je een interessante opdracht hebt gevonden, kies je voor “reageren”. Je kunt alleen reageren met een pro account. Schrijf een leuk berichtje naar de opdrachtgever over waarom je deze klus graag zou willen doen. Vanaf het moment dat je reageert kan de opdrachtgever ook jouw profiel bekijken. Zorg dus dat deze zo compleet mogelijk is ingevuld.

  • Hoe wordt de volgorde van freelancers bepaald bij een opdracht?

   Als er meerdere freelancers reageren op een klus, dan worden de meest compleet ingevulde profielen bovenaan geplaatst. Zorg dus dat jouw profiel goed is ingevuld! De reactiesnelheid is ook van belang; snelle reacties staan hoger in de lijst.

 • Voor opdrachtgevers

  • Hoeveel kost het plaatsen van een opdracht?

   Het plaatsen van een opdracht is gratis.

  • Ik heb reacties gekregen op mijn opdracht. Wat nu?

   Als er freelancers hebben gereageerd op jouw opdracht, krijg je een overzicht te zien in je account. Met geschikte freelancers kun je vervolgens een chat starten. Heb je de perfecte match gevonden? Laat het ons weten en je bent klaar om de samenwerking te starten. Jullie kunnen contactgegevens uitwisselen. De opdracht wordt automatisch verwijderd.

  • Hoe plaats ik een opdracht?

   Om een opdracht te kunnen plaatsen maak je eerst een opdrachtgeverprofiel aan. Daarna kies je voor "plaats opdracht" en vul je het formulier in. De opdracht wordt direct geplaatst en is helemaal gratis.

 • Overige vragen

  • Waar kan ik terecht met feedback of klachten?

   We horen het graag als we in jouw ogen iets kunnen verbeteren. Stuur een email naar info@letsmakenoise.nl met jouw feedback.