7 blogs die iedere (music) freelancer zou moeten lezen

Marijke Wesseling

7 blogs die iedere (music) freelancer zou moeten lezen

Als freelancer ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Gelukkig zijn er genoeg websites die jou daarbij kunnen helpen. Door het volgen van deze 7 blogs houd je de kwaliteit van je werk hoog:

1. Let’s Make Noise

De belangrijkste informatiebron over het werken als freelancer binnen de muziekindustrie is natuurlijk ons eigen blog. Het staat (binnenkort) vol met artikelen over het freelancen binnen de muziekindustrie en ook over industriespecifieke klussen en werkzaamheden.

2. Frankwatching

Op Frankwatching vind je de nieuwste (online) trends, maar de site biedt veel meer nuttige content waar freelancers superveel van kunnen leren. Populaire onderwerpen zijn marketing, social media, content en (online) klantenservice. Fijn dat het Nederlandstalig is ook!

3. Freelancer.nl

Dit platform heeft een flinke database aan freelancers en klussen opgebouwd “binnen de zakelijke dienstverlening” (heel breed dus). En sinds kort hebben ze ook een blog met interessante artikelen over het freelancerschap!

4. Marketingfacts

Marketingfacts is een zogenaamd vakblog over innovatie in marketing. Het onderwerp is niet voor iedere freelancer relevant, maar toch het noemen waard omdat veel freelancers met marketing (en social media) te maken krijgen.

5. Millo

Dit Amerikaanse platform helpt freelancers om te starten en vervolgens hun business uit te bouwen. Een enorme knowledge base waar je geheid antwoord krijgt op veel van je vragen over het freelancerschap. Maar let wel op, niet alle info geldt ook voor Nederlandse freelancers!

6. Fiverr blog

Fiverr is natuurlijk HET platform voor de creatieve freelancer. Hun fantastische (Engelstalige) blog heet “Workspace” en hier vind je echt heel veel nuttige artikelen over alles freelancing. Ook hier geldt: niet alle info geldt ook in Nederland, denk bijvoorbeeld aan belastingregels.

7. Resident Advisor

Last but nog least…. Je leest het laatste “industry news” op RA. Althans, het nieuws gaat voornamelijk over de techno en de house scene, met een grote focus op de UK en Berlijn. Maar je vindt er ook veel muziek, podcasts, events en ze hebben zelfs een wereldwijde database van banen binnen de muziekindustrie (vast en freelance).